Agenda

zondag 11 februari 2018

Lucaskerk

Dorpstraat 177

Winkel

aanvang 14.00 uur

themadienst 'Are you connected'

 

zondag 1 april 2018

Nacht-Licht-Sneek

Martinikerk

Paasnacht en ochtend

meer info volgt

 

zondag 15 april 2018

Zuiderkerk

medewerking aan belevingsdienst

aanvang 15.00 uur

 

zondag 4 november 2018

PKN kerk

Oudehorne

aanvang 09.30 uur

themadienst 'Are you connected'

 

maandag 24 december 2018

PKN kerk

Warmolstrjitte 113

Harkema

medewerking aan kerstavonddienst

aanvang 21.00 uur

Laatste nieuws

 

 

Nieuwe themadienst 'Are you connected?'

23-10-2017 

 

Facebook, WhatsApp, Instagram; de wereld van nu staat bol van de sociale media. We zijn constant 'online'.

Deze middelen zouden onze communicatie moeten verdiepen maar is dit wel zo? En waar is God in deze digitale wereld?

Waar is God in een wereld die beheerst wordt door verschillen? Is God wel online?

Deze dienst is vanaf volgend jaar te boeken,neem voor meer informatie contact op met onze manager.

 

 

Zie hier voor foto's van de Oh Happy Day. Met dank aan Fred Groenia.

 

 

O(pen) Happy Day

12-08-2017

 

 

Op zondag 15 oktober organiseert gospelkoor Signalen een gospel-event O(pen) Happy Day waarin we een dag gaan zingen met hopelijk veel nieuwe mensen die het leuk vinden om te zingen, kennis willen maken met het zingen van gospelmuziek of die misschien wel lid willen worden van gospelkoor Signalen.

 

Lijkt het je leuk om daaraan mee te doen? Dan ben je van harte welkom! De dag begint om 9.30 uur met koffie/thee en we sluiten rond 18.00 uur, na het geven van een mini-concert, af met een hapje en een drankje. Tussendoor wordt er uiteraard voor een lunch gezorgd en verder gaan we vooral veel zingen. De kosten voor deze dag bedragen 10 euro en mocht je enthousiast zijn geworden en wil je je opgeven, stuur dan een mail naar: Opendag@yahoo.com 

Ook als je meer wilt weten, kun je naar dit adres mailen.

 

Mocht je na het lezen van bovenstaande denken ik wil niet meezingen, maar ben wel benieuwd naar het concert, noteer dan zondag 15 oktober 17.00 uur vast in je agenda zodat je kunt luisteren naar het eindresultaat. Ook daar ben je van harte welkom!

 

Wij hebben er als koor veel zin in om er een Happy Day van te maken. Jij ook? Dan zien we je graag op 15 oktober!

 

 

 

Jubileumconcert, de foto's!

07-04-2017

 

Nog even nagenieten van het concert, klik hier voor de foto's. Met dank aan Henk de Vries.

 

 

Jubileumconcert, een feestje!

03-04-2017

 

Na heel lang oefenen, een studiedag in het teken van het concert, een generale repetitie op vrijdagavond, een laatste studiemoment op zaterdagmiddag, was het zaterdagavond 1 april eindelijk zover: Ons jubileumconcert!

 

Wat hebben we met z’n allen genoten van die bijna volle kerk, het sfeertje, onze enthousiaste dirigent, de humor van ‘het ABC-tje’ en natuurlijk de muziek.

 

Een dank aan alle mensen die deze avond op wat voor manier mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk dank aan alle mensen die gekomen zijn om dit feestje met ons mee te vieren! Wij genieten via app-jes, facebookberichten en napraten nog na. 

 

 

En dan staat de volgende uitdaging alweer op het programma. We gaan aan de slag met een nieuwe themadienst! We houden u op de hoogte!

 

 

Wat gaat de tijd snel en waar zijn ze gebleven al die jaren.

03-03-2017

 

Verdwenen als sneeuw voor de zon?? Het lijkt er inderdaad wel op, 25 jaar, waar zijn ze gebleven. Mijn buurman en buurvrouw zijn best wel wat ouder geworden, maar dat is geen 25 jaar…….

 

Toch is het zo ver gekomen. Wie had dat ooit gedacht. Op initiatief van een paar enthousiaste mensen werd de doelgroep middels een gerichte “mailing” benaderd en opgeroepen een jongeren(gospel)koor te gaan vormen. Een resultaat van wel 1 %, zo’n 30 jonge mensen, die zich meldden voor de eerste informatieavond. 

 

Dit werd eigenlijk ook direct de oprichtingsavond en letterlijk op 1 april 1992 werd tijdens de eerste repetitieavond het Jongerenkoor Signalen opgericht.

Nu 25 jaar later; 

zijn wij een volwassen vereniging en nog steeds actief met zo’n 50 enthousiaste leden; 

vormen wij een hechte club van waaruit veel leuke activiteiten worden georganiseerd.; 

zijn wij met elkaar vrolijk, met elkaar verdiepend, elkaars praatpaal en elkaars schouder en wat ons verbindt is het zingen van meestal gospels. 

 

Na enig telwerk blijkt het, dat wij ongeveer 10 zangnummers per jaar hebben ingestudeerd, wat inhoudt dat er ca. 250 gospelsongs op ons repertoire kunnen staan.

 

Komende zaterdag 1 april willen wij onze “FANS” en belangstellenden meenemen langs de weg die we hebben bewandeld in die 25 jaar. Veel mooie momenten mogen wij ons herinneren en veel mooie concerten en optredens. De prachtige feestavonden, kerstdiners met verhalen, projecten en studieweekenden hebben ons als groep sterker gemaakt. Ook de verdrietige zaken in het leven, zijn onze groep niet voorbij gegaan. En hierin ook, zijn wij als koor sterker geworden, hebben we elkaar opgezocht en er aan gewerkt om er voor elkaar te zijn en op elkaar te passen op de momenten dat dat nodig is. De basis van de gospel is vertrouwen op God en de mensen om ons heen, en dit is ook de drijfveer van de mensen in ons Gospelkoor Signalen.

 

Wij willen graag Signalen afgeven door middel van het enthousiast zingen en beleven van onze gospels en liederen. Daarbij niet in de laatste plaats, enthousiast gedirigeerd door Erwin de Ruijter en professioneel begeleid door ons Combo bestaande uit Paul, Ronald, Wessel en Sijmen.

 

 

Kom (mee)genieten en maak het met ons tot een mooi feest op 1 april. 

Jubileumjaar gospelkoor Signalen!

03-01-2017

 

Gewoon een nieuw jaar, het jaar 2017? Nee, want voor ons is het een bijzonder jaar, want 25 jaar geleden begonnen we als jongerenkoor Signalen. 

 

Dat de naam ‘jongerenkoor’ allang niet meer bij ons past is ons aan te zien, maar nog steeds zingen we met hetzelfde enthousiasme en plezier als 25 jaar geleden. 

 

 

Ons jubileum gaan we natuurlijk vieren. Zet zaterdag 1 april alvast in uw agenda voor ons jubileumconcert. De komende tijd gaan wij heel hard werken aan nieuw repertoire, maar u zult ook zeker oudere nummers voorbij horen komen. Wij hebben er zin in, binnenkort hoort u meer van ons!

 

 

Is het al bijna kerst?

18-11-2016

 

Het duurt nog even en toch zijn we al weer druk bezig met onze kerstnummers. Een aantal mooie ‘oude’ nummers worden weer opgepoetst tot een blinkende kerstbal en de nieuwe nummers worden druk geoefend totdat we klinken als kerstengelen.

 

Sinds de zomer staat Erwin de Ruijter voor ons koor. Een nieuwe dirigent zou misschien toch even wennen zijn, maar dat valt hard mee. Het is een hele uitdaging om de tientallen (bepaald niet engelachtige) koorleden een beetje dezelfde kant uit te krijgen, maar het komt goed. Erwin haalt het beste in ons boven. Wij hebben zin in de komende kersttijd!

 

 

In de agenda hiernaast kunt u zien waar we de komende tijd weer optredens verzorgen. U bent van harte welkom!

 

 

 

Een nieuw seizoen, een nieuwe dirigent.

26-06-2016

 

Na het vertrek van onze dirigent Wilco Kloosterman vonden we in Akke Bosma een interim-dirigent voor de rest van het seizoen. Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent. Wij zijn blij dat we hierin zijn geslaagd en onze nieuwe dirigent stelt zichzelf even voor: 

 

Erwin de Ruijter!

 

Mijn naam is Erwin de Ruijter en ik ben geboren in 1971 in het mooie Haarlem. Ik ben, toen ik een jaar of 8 was, naar de koorschool in Haarlem gegaan waar ik heb leren zingen. Dagelijks muziek/zangonderwijs krijgen op die leeftijd is voor mij erg nuttig gebleken. Ik heb er tot mijn 25e met veel plezier gezongen. Zo heb ik concerten gegeven in het Amsterdams concertgebouw met dirigenten als Bernard Haitink, Nikolaus Hanoncourt en nog vele andere beroemde musici. Ik ging met het koor regelmatig op tournee en ben zelfs drie weken op rondreis in Japan geweest met het koor. Het was een bevoorrechte periode waar ik met plezier aan terugdenk. 

 

Op mijn 18e ben ik naar het conservatorium in Alkmaar gegaan. Ik heb er eerst dwarsfluit gestudeerd en ensemble leiding. Als bijvak deed ik zang. Na deze studies heb ik ook nog koordirectie gestudeerd. Daar heb ik nog steeds heel veel profijt van. Mijn dagelijkse werkzaamheden lopen zeer uiteen. Het ene moment sta ik dwarsfluitles te geven om vervolgens een koor te dirigeren of ik probeer als vakleerkracht muziek in de basisschool de kinderen aan het zingen te krijgen. 

 

Ik ben momenteel dirigent van de Lord’s Moor Singers uit Heerenveen op maandagavond. Ik dirigeer op dinsdagavond bij Oecumenische zanggroep Echo in Heerhugowaard. Op donderdagavond heb ik twee koren in Bolsward. Eerst werk ik met Cantus Deo, een kerkkoor en meteen aansluitend met zanggroep Eljakim. Ik geef dwarsfluitles op de muziekschool in Schagen en Sneek en verder geef ik daar ook nog kindermuziektheater lessen. 

 

Ik ben getrouwd met Christel. Zij is zangdocente. Samen hebben we een praktijk aan huis: Het muziekhuis. We hebben twee prachtige dochters. Nienke (14 jaar) en Silke (10 jaar). 

 

Ik kijk er erg naar uit om op woensdagavond bij Signalen te mogen werken en hoop dat we een mooie en lange samenwerking aan zullen gaan met elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in. 

 

 

Erwin

 

 

 

Slotavond 2.0

22-06-2016

 

Als je na een bijzonder seizoen met elkaar besloten heb om door te gaan als Signalen 2.0 dan hoort daar natuurlijk ook een passende slotavond bij, dus actief! Maar niet zonder even kort stil te staan bij een aantal zaken die zich afgespeeld hebben de afgelopen periode. Elk koorlid heeft zijn eigen verhaal en we wensen iedereen een goede zomer of sterkte met wat op zijn/haar pad komt. Akke wordt in het zonnetje gezet, fijn dat ze Signalen door de afgelopen periode heen geholpen heeft. En terwijl Paul op wereldreis was nam Rennie de piano over, geweldig dat ze dit wilde doen! We sluiten af met het zingen van “You always take care of me”, een mooi einde van een zangseizoen!

 

En dan na wat opwarmende ritme-oefeningen onder leiding van Akke wordt het koor opgedeeld in groepen van jong naar oud of van oud naar jong? Na een kopje koffie en vers gebakken cake door de koorleden verlaat het koor de Zuiderkerk. Eigenlijk symbolisch verlaten we de kerk en we slaan een nieuw pad in op weg naar nieuwe mooie dingen. Onze themadienst heet “lopen op het water” maar de wandeling passen we aan naar “lopen langs het water”, overigens met prachtig weer, dit hadden we echt even nodig en verdiend! In groepjes waarin we nadenken over een spreuk, gezegde of wens voor het komende seizoen wandelen we richting het eiland waar we met een boot overgevaren worden. “Helaas” is het kleine bootje stuk dus we worden opgehaald in de “Danny” en we kunnen hier met het hele koor op. Prachtig om zo met elkaar op het water te zijn en na een kort tochtje meren we aan in de haven van Zijda Yachting. Na deze mooie overtocht laten we nu letterlijk alles los en met het uitzicht op het water proosten we met elkaar op het leven en op Signalen 2.0!

 

 

 

Nieuwe themadienst: Lopen op het water - over vertrouwen

19-01-2016 

 

 

We leven in een spannende tijd. In de wereld veraf en dichtbij gebeurt zoveel waarbij je soms het gevoel kunt krijgen dat de grond onder je voeten verdwijnt.

 

Het kan soms zo stormen in ons eigen leven. Verwachtte zekerheden blijken soms geen zekerheden te zijn. Wie kent geen gevoelens van angst, eenzaamheid en verdriet?

 

En toch blijven wij zingen: You are the anchor for my soul, want de Eeuwige trekt met ons mee, reikt ons de hand als we dreigen te zinken.

 

In deze themadienst nemen we u mee in het verhaal van Petrus. In hem herkennen wij, zijn enthousiasme, vertrouwen, twijfels en zijn liefde voor Jezus.

 

 

We zijn weer gestart

09-09-2015 

 

Inmiddels zijn de eerste repetities van dit seizoen achter de rug en zijn we druk bezig met het instuderen van nieuwe nummers. Ook het komende jaar verlenen we weer medewerking aan diverse kerkdiensten in Sneek, maar ook daar buiten. Verder kunt u ons kerstrepertoire beluisteren op 20 december, want dan zijn we te horen tijdens een door koraalorkest Hymne georganiseerd concert.

 

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan onze nieuwe themadienst ‘Lopen op het water’. Deze dienst is binnenkort te boeken. Neem voor meer informatie contact op met onze manager.

  

Concert 25 april 2015

11-02-2015 

 

Over een paar maanden is het weer zover dan geeft Signalen weer een concert en daar verheugen we ons op!  Na een succesvolle samenwerking met Izaline Calister tijdens het project Ziel van de Gospelzanger zijn we heel blij dat Izaline nu ook mee doet aan ons eigen concert op 25 april in de Zuiderkerk. Samen met ons combo belooft dat weer een spetterend feestje te worden. Kortom noteer deze datum vast in de agenda en houdt de site in de gaten. We hopen u de 25e te zien!

 

 

 

Kerstconcert met Harmonie

27-11-2014 

 

14 december werken wij mee aan een kerstconcert van fanfareorkest Harmonie Sneek. Zie hieronder en poster voor meer info.

 

Kerst met Harmonie Sneek, Signalen en Dirk S. Donker

 

Fanfareorkest cmv Harmonie Sneek geeft op zondag 14 december 2014 samen met het Sneker gospelkoor Signalen en organist Dirk S. Donker een kerstconcert in de Martinikerk van Sneek. Het concert begint om 16.00 uur.

 

De fanfare onder leiding van Piet Visser geeft ieder jaar een kerstconcert en zoekt daarbij meestal de samenwerking met een koor. Enkele jaren geleden was Signalen met dirigent Wilco Kloosterman ook al eens te gast. De samenwerking met Dirk S. Donker is voor wat betreft het concert nieuw. Op de kerstavond verzorgen afwisselend Donker en de fanfare al jarenlang de begeleiding van de Kerstnachtdienst in de Martinikerk.

 

De fanfare speelt onder meer een kerstfantasie op thema’s van Bach en Händel, een swingend kerstnummer en het Dona Nobis Pacem. Dirk S. Donker speelt een variatie op Midden in de Winternacht en improviseert samen met trompet en trombone op koralen van Bach. Signalen brengt eigentijdse kerstsongs en aloude kerstliederen in een moderne setting. De optredens worden afgewisseld met samenzang. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur.

 

 

Kaarten voor het concert kosten 7,50 euro en zijn vanaf 1 december te koop bij de Bibliotheek Sneek aan de Wijde Noorderhorne, de Evangelische Boekhandel in de Nauwe Noorderhorne en bij de leden van de Harmonie. En verder aan de kassa in de kerk. Reserveren kan met een mailtje naar harmoniesneek--nospam@gmail--nospam.com

 

 

 

Gospelconcert De ziel van de Gospelzanger

23-11-2014 

 

We hebben een fantastische dag gehad met 2 uitverkochte voorstellingen van het project 'De ziel van de Gospelzanger'. 

Als afsluitend hoogtepunt de eerste Afro Friese Gospel 'The Way', uitgevoerd door alle koren die aan dit project mee werkten.

 

 

Gospelkoor Signalen zoekt nieuwe leden

01-09-2014 

 

Wij zijn een enthousiast koor dat traditionele gospel, maar ook verwante nummers ten gehore brengt. We verlenen tien tot twaalf keer per jaar medewerking aan diensten of verzorgen een eigen themadienst. Ook verzorgen wij eens per jaar een speciaal concert of project.

 

We zijn nu gestart met het project “Ziel van de Gospelzanger”, wat gaat over de afschaffing van de slavernij in Nederland, en de erfenis die hiervan bleef: de Gospel. Hierbij gaan we samen met 2 koren uit Amsterdam, eind november 2014 één of meerdere optredens verzorgen in het Centrum voor de Kunsten (de voormalige Noorderkerk) aan het Oud Kerkhof in Sneek.

 

Om ons koor te versterken zijn wij op zoek naar nieuwe leden in alle stemsoorten. Lijkt het je leuk om bij ons koor te komen zingen, dan kun je altijd vrijblijvend een keer komen luisteren op onze vaste repetitieavond.

 

Alle woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur (behalve inde schoolvakanties) zijn wij te vinden in de Zuiderkerk aan de Rienck Bockemakade 7 te Sneek waar we onder leiding van Wilco Kloosterman ons repertoire instuderen.

 

Ook kun je ons komen beluisteren bij één van onze optredens (zie de site). Je bent van harte welkom!

 

Voor informatie:

Wim van der Klauw 06-20180524 of pr@gospelkoorsignalen.nl 

Nieuwe leden welkom

17-03-2014 

 

Word jij ook zo blij van zingen? En lijkt het je wat om bij zo'n koor als Signalen te horen? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. Dus ben je geïnteresseerd of wil je vrijblijvend een keer een repetitieavond meemaken, kom dan een keer langs op de woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de Zuiderkerk, Rienck Bockemakade 7 in Sneek. Voor meer info en om je aan te melden als je langs komt kun je terecht bij manager--nospam@gospelkoorsignalen--nospam.nl. Je bent van harte welkom!

 

 

Nieuws in de Stellingwerfer

17-02-2014 


 

De Grote Boodschap

22-12-2013 

 

Wat een fantastische opkomst en opbrengst bij de kerstviering van Gospelkoor Signalen, Geestdrift, Inspiration en Pim Visser. We hebben een cheque van € 5000,= mogen afleveren bij het Mini Glazen Huis Sneek. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn bijdrage. Zie voor foto's van deze viering in het menu onder het kopje media.

Vanaf deze plaats wensen we een ieder gezegende kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

 

 

 

Serious Kerst met Signalen

18-11-2013 

 

Op 22 december viert Signalen kerst. Op deze zondagmorgen om 11 uur houden we een bijzondere kerstviering in de Zuiderkerk. Aan deze viering wordt naast ons eigen combo meegewerkt door de jongeren van Geestdrift, de band Inspiration en de presentatie is in handen van Pim Visser. En omdat heel Friesland op zijn kop staat vanwege het glazen huis in Leeuwarden kunnen wij niet achterblijven. Ook in de Zuiderkerk speelt het glazen huis een belangrijke rol. De collecte die we ophalen gaat in zijn geheel naar Serious Request. Het belooft een inspirerende en muzikale viering te worden met als thema: de Grote boodschap. 

 

We nodigen iedereen van harte uit om deze viering bij te wonen. Vanaf half 11 staat de koffie klaar in de Zuiderkerk en om 11 uur begint de viering. Komt u ook? 

 

 

 

 

En we zijn weer present

31-08-2013 

 

We zijn dit seizoen begonnen door mee te werken aan vier projecten van Stichting Present Sneek op zaterdag 31 augustus. Lees hieronder de verslagen van die vier projecten:

 

Opruimen in Scharnegoutum

Spelletjes in Sneek

Straten in IJlst

Sauzen in Bolsward

 

 

 

Het einde van het seizoen nadert ....

10-06-2013 

 

We naderen het einde van het seizoen weer. Zondag 23 juni voeren we onze themadienst 'Opnieuw beginnen' uit in Zuidbroek. Daarna hebben we nog twee repetitieavonden en dan gaan we een welverdiende vakantie vieren.

 

Het nieuwe seizoen gaan we goed beginnen. Zaterdagmiddag 31 augustus gaan we aan de slag voor Stichting Present Sneek met een drietal projecten. Prachtig dat we ons als koor ook op zo'n manier in kunnen zetten voor de medemens.

 

En ook daarna is de agenda al weer aardig gevuld en kunnen we weer genoeg van ons laten horen.

 

 

 

 

CD recensie in het Friesch Dagblad van 3 mei 2013

03-05-2013 

 

CD Show me how

31-01-2013 

 

Dit is hem dan, onze nieuwe cd 'Show me how'.

De cd is verkrijgbaar op de volgende manieren:

- via één van de leden van Signalen voor € 10,=

- afhalen ('s avonds) bij Napjusstraat 60 in Sneek voor € 10,=

- € 12,= (cd incl. verzendkosten) overmaken op 9069094 tnv Gospelkoor Signalen en een mailtje met adresinfo sturen naar info--nospam@gospelkoorsignalen--nospam.nl

 

Zie voor mee info over de cd bij Media - CD's

 

Luister naar de titelsong Show me how op youtube.
CD presentatie

17-01-2013 

 

Woensdag 30 januari is het zover! Dan zal Gospelkoor Signalen uit Sneek haar nieuwe cd presenteren. Een cd waar de afgelopen maanden met groot enthousiasme zeer hard aan is gewerkt. Het vijftig leden tellende gospelkoor Signalen vierde afgelopen jaar haar 20-jarig bestaan en één van de activiteiten om dat te vieren was de opname van een nieuwe cd. De cd is opgenomen in de professionele studio’s van Key Productions in Akkrum en bevat tien Engelstalige nummers waarvan één nummer door dirigent Wilco Kloosterman zelf geschreven is en zes arrangementen van zijn hand zijn. Het is een mooie mix van rustige tot vlotte gospels, met diverse solisten en een nummer alleen door de mannen gezongen. Wij zijn erg trots op het resultaat.

 

Wij hopen u in grote getale te mogen begroeten op woensdagavond 30 januari aanstaande in de Zuiderkerk (Rienck Bockemakade 7, Sneek) van 20.15 uur tot 21.00 uur. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Tijdens de presentatie zal Signalen o.a. een aantal nummers van de cd ten gehore brengen en vanzelfsprekend kunt u na afloop van de presentatie de cd direct aanschaffen voor € 10,=. Wij hebben er heel veel zin in en wij hopen u ook! Graag tot ziens op 30 januari!!

 

 

Terugblik 2012

01-01-2013 

 

2012 was het jaar van ons 20-jarig jubileum. Het is een prachtig en druk jaar geworden met veel optredens en activiteiten.

 

In januari begonnen we het jaar met medewerking aan de Geestdrift dienst in de Zuiderkerk. De jeugddiensten van de PKN jeugd in Sneek, normaal gesproken begeleid door hun eigen band Inspiration, maar dit keer mochten wij de dienst begeleiden.

 

In februari zongen we in de eredienst in de rooms-katholieke kerk van Heeg en werkten we mee aan de belevingsdienst in de Zuiderkerk van Sneek.

 

Maart was rustig met optredens, maar des te harder konden we repeteren voor het concert.

 

1 april was dan de dag, 20 jaar Signalen. Om dat te vieren ging op die dag de nieuwe website online. Het verjaardagsfeestje werd pas in mei gevierd. Verder werkten we in april nog mee aan een kerkdienst in de Martinikerk in Sneek.

 

En dan 12 mei, het jubileumconcert. Een prachtig concert gepresenteerd door Henk van der Veer en met medewerking van Laura Jorritsma. En als klapper het slotnummer wat gezongen werd door een koor van ruim 100 mensen (koorleden en kinderen van koorleden). Tijdens dit concert werd ook onze nieuwe kledinglijn gepresenteerd.

 

Eind juni gingen we op studieweekend in Vaassen. We verbleven daar van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. We sloten het weekend af door mee te werken aan de kerkdienst in Vaassen. We hebben een fantastisch weekend gehad, niet alleen nuttig voor de studie, maar zeker ook voor de onderlinge band.

 

Na de zomervakantie pakten we in september de draad weer op met medewerking aan een tentdienst in Nijland, kerkdienst in de Martinikerk in Sneek en een miniconcert in het theater van de Noorderkerk in Sneek.

 

Eind september was het dan eindelijk zover. Het was al weer mooi wat jaren geleden dat we voor het laatst een cd hebben opgenomen. We wilden dit jubileumjaar ook weer een cd maken en als eerste ging het combo de studio in om hun deel van de nummers op te nemen. Twee weken later in oktober was het koor aan de beurt. Wederom een prachtig weekend in de professionele studio van Key Productions in Akkrum.

 

Verder hebben we in oktober op nog een groot podium gestaan, namelijk die van het nieuwe theater in Sneek. Tijdens Jouw Kwartier mochten wij ons in een kwartier aan het talrijk aanwezige publiek presenteren. Een bijzondere ervaring om op zo’n podium een aantal nummers hebben gezongen.

 

November was nog even een rustige maand met medewerking aan een kerkdienst in Drachten.

 

Tenslotte de altijd drukke maand december. We hebben vier keer onze medewerking verleend aan een dienst, namelijk een adventsdienst in IJsbrechtum, een adventswijding in het Dr. Wumkeshûs, een kerstactiviteit van de Zonnebloem afd. Balk in Nijemirdum en tenslotte op eerste kerstdag de kerstdienst in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

 

En dan hebben we nu weer een nieuw jaar voor ons waarin we weer veel van onszelf willen laten horen. Tevens zal onze nieuwe cd, die bijna klaar is, binnenkort gepresenteerd worden. We hopen u allen daarbij, of bij één van onze optredens, te mogen begroeten. Houd ons in de gaten, dan houden wij u op de hoogte. Tot ziens!

 

 

Yesterday is History, Tomorrow a Mystery and Today is a Gift!

01-04-2012 

 

De geschiedenis: 20 jaar bestaan als vereniging Gospelkoor Signalen. Destijds op initiatief van een paar enthousiaste mensen een intentie uitgesproken om met ca. 30 mensen te starten en op 1 april 1992 was het een feit, een koor, een locatie en een dirigent. Repertoire was er genoeg, niet te moeilijk en lekker zingen, vooral signalen uitstralen.

En dat deden we....

 

De toekomst: ....en dat doen we nog steeds, met plezier met elkaar zingen, bewegen, uitdragen en beleven. Onze groep is enthousiaster dan ooit, geen berg lijkt te hoog, geen lied te moeilijk en we blijven ontwikkelen.

We hebben veel in de planning staan om dit jaar te vieren. Zaterdagavond 12 mei willen we dat met u doen op ons jubileumconcert in de Zuiderkerk. Het belooft een hele mooie avond te worden, dus noteer die datum alvast in de agenda. Eind juni gaan we dan op studieweekend en eind september, begin oktober zitten we in de studio om onze nieuwe cd op te nemen. Maar uiteindelijk hebben we als koor het doel om op te treden en daarmee de boodschap uit te dragen.

 

Nu: Onze vernieuwde website, in een tijdperk van internet, digitale communicatie, de onuitputtelijke informatiebron, de social media. Modern, eigentijds, informatief en overzichtelijk om nog weer beter te informeren.

 

Natuurlijk kijken we terug op een mooie tijd, we blikken vooruit op mooie dingen die nog komen gaan, maar vooral genieten we van het hier en nu met de mensen om ons heen die dierbaar zijn!

 

We nodigen u van harte uit op 12 mei ons jubileumfeestje mee te vieren, graag tot dan!

 

 

Boekingen

 Mail onze manager

 manager--nospam@gospelkoorsignalen--nospam.nl

 

 of vul het formulier in bij

 boekingen

 

gospelkoorsignalen
op Facebook
Laatste berichten in het
Gastenboek

Gerrit Swart: Mooi optreden foar de radio.

11-03-16 13:51


Eunice van Stipriaan: Op zondag 7 februari 2016 in het kerkje van Winkel (in noordholland) heb ik enorm van jullie optreden [...]

06-03-16 18:51


Cornelis Bastiaan Epker: Wat een geweldig optreden op Lokaal Vocaal vanmiddag Een nummer,a_capella tot op de botten.Heel veel [...]

14-06-15 22:03


Gooitzen Eijzenga: Mijn complimenten voor jullie optreden op Lokaal Vocaal 2015.

14-06-15 20:44


lees meer . . .

@GospelSignalen
op Twitter
© 2007-2014: Gospelkoor Signalen